Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du användandet av cookies. Mer info

INSPIRERA &
VISA VÄGEN

Visst är det något speciellt med den danska arkitekturen och Köpenhamn! Arkitekturguide.se är en guide som vill inspirera och visa vägen till sevärda och intressanta byggnader i Köpenhamn

Byggnader i Nordhavn Köpenhamn

BILDER, KARTA OCH TIPS

Tanken med den här guiden är främst att inspirera alla som är intresserade av arkitektur att besöka Köpenhamn och titta på byggnader som skiljer sig från mängden. Bilderna i guiden ska inte visa byggnaderna från alla möjliga vinklar, utan mer fungera som ett smakprov och ge mersmak att med egna ögon på plats se och uppleva byggnadernas form och arkitektur.

Guiden fokuserar endast på nya byggnader och byggnader som främst ligger i de centrala delarna av Köpenhamn samt i riktning mot Nordhavn och Örestad inom rimligt gångavstånd från Öresundståg, S-Tåg och Metro.

10 ÅR MED ARKITEKTURGUIDE.SE

Starten och idén till att ta fram en guide över arkitektur i Köpenhamn fick jag 2009. Efter en första fotografering åkte jag sedan hem och satte i gång att bygga webbplatsen. Sedan dess har jag regelbundet besökt Köpenhamn några gånger varje år för att följa utvecklingen och ta bilder på de byggnader som i mitt tycke skiljer sig från mängden och lägga ut dem på guiden.

Med åren har guiden utvecklats och kommit i flera olika versioner. Den senaste versionen av guiden lanserades april 2019 eftersom guiden fyllde 10 år. Guiden driver jag helt på egen hand som ett fritidsprojekt med allt från fotografering till webbutveckling.

Feedback på guiden, frågor, fel eller tips på byggnader kan lämnas via info@arkitekturguide.se