Icon for small screen menu Icon for small screen menu

EN GUIDE FÖR ALLA INTRESERAD AV MODERN & SPÄNNANDE ARKITEKTUR I KÖPENHAMN

Hej!

Kul att du besöker arkitekturguide.se! Det är jag, Peter Garton som driver och utvecklar guidens tekniska plattform och som är upphovsperson till text, grafik och bilder på webbplatsen. Guiden driver jag som ett fritidsprojekt och har gjort sedan 2009.

Men vem är Peter? Nyfiken och kreativ person med ett stort intresse för bygg- och infrastrukturprojekt är väl en bra beskrivning. Jag besöker Köpenhamn några gånger varje år för att spana efter nya byggnader med modern och spännande arkitektur. De byggnader, som i mitt tycke, sticker ut och skiljer sig visuellt från mängden hamnar här på guiden. Jag gillar många arkitekturstilar, inte bara modernt, men här på guiden har jag valt att fokusera på nyare byggnader.

Jag har även ett stort intresse för 3D-visualiering som jag gärna kombinerar med intresset för arkitektur till att utveckla egna kreativa projekt på min fritid. Mer info om mig och mina projekt på petergarton.se

Syftet med guiden

Syftet med guiden är först och främst att inspirera, informera och visa vägen till nya, intressanta och sevärda byggnaderna i Köpenhamn utifrån karta, bilder och tips för alla som vill uppleva modern och spännande arkitektur på plats i Köpenhamn. Men guiden kan ju också funka som en inspirationskälla, om man nu inte kan ta sig till Köpenhamn, inför nya projekt eller kanske som en tillflykt en tråkig dag på jobbet!

Syftet med guiden är inte att förmedla en fullständig bild av varje byggnad med en massa fakta och bilder från alla vinklar och vrår, utan bara några enkla bilder och lite info som ett smakprov. Tanken är att du som läser detta ska uppleva byggnaderna på plats i Köpenhamn utifrån ditt eget perspektiv och fånga dina egna intryck. Jag vill bara hjälpa till en bit på vägen!

Arkitekturguide.se

Arkitekturguide.se är inget företag eller liknande utan bara ett fritidsprojekt som drivs och utvecklas sedan 2009 av Peter Garton.

Frågor, feedback, tips eller rapportera ett fel?

Har du frågor angående innehållet på guiden, feedback, tips på intressanta byggnader i Köpenhamn eller om du har upptäckt ett fel på webbplatsen, då kan du skicka ett mejl! Adressen syns längst ner på sidan!

Följ Arkitekturguide.se på Instagram!