Open menu button
KARTA BYGGNADER TIPS OM GUIDEN/KONTAKT

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du användandet av cookies. Mer info

KARTA
KÖPENHAMN

Utforska kartan och upptäck alla sevärda och intressanta byggnader i Köpenhamn

ZOOMA IN PÅ INTRESSANTA OMRÅDEN I KÖPENHAMN

SEVÄRDA OCH INTRESSANTA BYGGNADER I KÖPENHAMN

I Köpenhamn finns många sevärda och intressanta byggnader skapade av kända arkitektkontor som BIG, Cobe, Henning Larsen Architects, Lundgaard og Tranberg och 3XN för att nämna några. Guiden fokuserar på nya byggnader som är sevärda och intressanta i de centrala delarna av Köpenhamn samt närliggande områden som Nordhavn, Sydhavn, Örestad och Örestad syd. Använd kartan för att utforska och upptäcka alla sevärda och intressanta byggnader i Köpenhamn.

Bästa sättet att se byggnaderna är till fots i kombination med Metron. Cykel är också ett bra alternativ och cykel kan hyras på flera olika platser runt omkring i Köpenhamn. Undvik bil då det är svårt att hitta parkeringsplatser i centrala Köpenhamn.

Promenera gärna längs de gamla hamnområderna vid Inderhavnen och Sydhavnen. Här ligger flera intressanta byggnader som Skuespilhuset, Blox, Krystallen, SEB Bank og Pension, Gemini, Skibbroen och Havnevigen. Här finns också flera nya och intressanta gång- och cykelbroar som Lille Langebro, Cirkelbroen, Inderhavsbroen och Trangravsbroen vars design skiljer dem från mängden.

Under sommaren är det mycket liv och rörelse längs vattnet vid Inderhavnen och Sydhavnen och det är inte ovanligt att folk badar längs kajerna. Här är det perfekt att ta en paus och sitta ner längs vattnet.