Icon for small screen menu Icon for small screen menu
VM-Bjerget i Köpenhamn

Bild 1(2). VM-Bjerget.

Spännande arkitektur i Köpenhamn - Ørestad

Om det är första besöket i Köpenhamn så måste man besöka Ørestad för att titta på några av de första och mest kända byggnaderna VM-husene som består av två huskroppar med mycket spektakulära fasader och VM-bjerget med en helt unik utformning. Men det finns många fler sevärda och intressanta byggnader som väntar på att upplevas på plats och det byggs flera nya.

Enklaste sättet att nå Ørestad om du kommer från Malmö med Öresundståget är att gå av tåget vid Ørestad station. Anländer du till Köpenhamn med X2000 till Københavns Hovedbanegård byter du till Metron linje M3 eller M4 till Kongens Nytorv och sedan Metron linje M1 mot Vestamager. Gör gärna ett stop längs linjen och kliv av vid Islands Brygge station och kika på Tietgenkollegiet om du inte redan har sett den byggnaden. I närheten finns flera andra sevärda byggnader och sevärda Karen Blixens Plads.

Från Ørestad är det gång avstånd till Ørestad Syd med bland annat den unika byggnaden 8Tallet och flera andra intressanta och sevärda byggnader.

VM-Husen Köpenhamn

Bild 2(2). VM-Husene.

Tillbaka till tips & info

Följ Arkitekturguide.se på Instagram!