Icon for small screen menu Icon for small screen menu
Byggprojekt Hyllie

Pågående byggprojekt med trästomme vid Hyllie, april 2023.

Parkera bilen utanför Malmö

Om du funderar på att köra bil till Köpenhamn, så är mitt tips att istället parkera bilen i närheten av Hyllie station strax utanför centrala Malmö och sedan ta Öresundståget över till Köpenhamn. Då slipper du besvärlig trafik och att leta efter parkeringsplatser i Köpenhamn och du kan istället koppla av och fokusera arkitekturen. Väl framme i Köpenhamn kan du välja att stiga av vid Örestad eller Köpenhamn H beroende på var du vill starta ditt studiebesök. Väl framme i Köpenhamn reser du smidigast med Metron med ett City Pass.

Från parkeringsplatsen Hyllie Väster är det bara en promenad på några minuter till Öresundstågen. Avgiften för parkeringen är överkomlig och betalning görs med någon av de vanliga apparna för parkering. Det finns gott om lediga platser. Vid Hyllie kan man också passa på att titta på alla nya byggnader och besöka Emporia köpcentrum på vägen tillbaka från Köpenhamn. Det finns även ett mycket stort köpcentrum i Örestad söder om centrala Köpenhamn som heter Fields.

Beroende på var du kommer ifrån, så finns det två alternativa bilvägar till Hyllie Väster. Antingen via den Inre Ringvägen eller via E20/Yttre Ringvägen. Personligen tycker jag att det senare alternativet är mycket smidigare eftersom du slipper flera rondeller. Följ skyltning mot Köpenhamn och sväng höger vid avfart Vintrie med skyltning Malmö V/Limhamn i höjd med Emporia köpcentrum. OBS! Tänk på att detta är sista avfart i Sverige! Kör du vidare hamnar du vid betalstationen för Öresundsbron! 😧

Tillbaka till tips & info

Följ Arkitekturguide.se på Instagram!