Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du användandet av cookies. Mer info

3D-VISUALISERING ARKITEKTUR & STADSPLANERING

Allt fler upptäcker fördelarna med att använda Blender till 3D-modellering och 3D-visualisering för att ta fram fotorealistiska bilder och animerade filmer inom exempelvis arkitektur, stadsplanering, teknik, infrastruktur, 3D GIS och spelutveckling.

3D-visualisering villa vid havet med Blender

KREATIV FRIHET INOM 3D-VISUALISERING MED BLENDER

Eftersom jag själv har ett stort intresse och har jobbat en hel del med 3D-visualisering, vill jag tipsa er som jobbar inom bl.a. arkitektur och stadsplanering om programmet Blender. Blender är ett mycket kraftfullt program för modellering, riggning, animering, simulering, fotorealistisk rendering, composition och motion tracking. Programmet har även inbyggd videoredigering. Blender passar alla. Från den enskilde frilansaren till större företag och kommunala förvaltningar som bedriver verksamhet inom arkitektur, stadsplanering, teknik, infrastruktur, 3D GIS och spelutveckling.

Under juli 2019 var det premiär för Blender 2.80. Med den nya versionen har Blender blivit ännu kraftfullare med bl.a. realtidsrendering och ett helt nytt och snyggare användergränssnitt som gör det kreativa skapandet både roligare och enklare. Allt fler företag och 3D-artister världen över har fått upp ögonen för Blender och programmet används numera till allt från att skapa animerad film och visuella effekt till arkitektoniska visualiseringar och som verktyg för att bygga världar och 3D-modeller till spelmotorer som Unreal Engine 4 och Unity.

Blender utvecklas kontinuerligt av anställda utvecklare på Blender Foundation i Amsterdam i Nederländerna. Under november 2019 var det premiär för Blender 2.81. Blender Foundation är en icke vinstdrivande organisation som driver verksamheten med hjälp av försäljning av utbildningar och tjänster samt donationer från både privatpersoner och stora företag som Google, Intel, AMD, Nvidia, Epic, Embark, Adidas och Ubisoft för att nämna några.

IkonMer info på Blenders hemsida

KAN JAG HJÄLPA TILL? JAG SÖKER JOBB!

Jag har ett brinnande intresse för 3D-visualisering, arkitektur, design, kommunikation och webbutveckling. För att växa och utveckla mina kunskaper söker jag efter ett nytt jobb med kreativa eller tekniska utmaningar som kan utföras på distans.

Min utbildning består av examen som högskoleingenjör i byggnadsteknik med inriktning på byggnadsutformning och arkitektur samt flera kurser i webbutveckling, programmering och design. Jag har tidigare jobbat med modellbygge, 3D-visualisering, webbutveckling och sökmotoroptimering.

Som person är jag nyfiken, kreativ och teknisk. Det som driver mig framåt är min nyfikenhet och vilja att utvecklas inom mina intresseområden. Intresserad och vill veta mer? Skicka ett mail till info@arkitekturguide.se