Tips Köpenhamn

Planer på att besöka Köpenhamn? Här följer några tips som kanske kan vara av intresse, dels inför besöket och dels när du är på plats i Köpenhamn.

Tall buildings at Amager Strand Copenhagen

Höghus längs Amager strand

Amager strand har blivet ett intressant område för alla som är intresserade av arkitektur. På mycket kort tid har det byggts flera höghus. Det högsta är 21-våningar. Runt omkring höghusen ligger också flera områden med nybyggda radhus och flerfamiljshus. Enklast att ta sig till Amager strand är via metron.

Danish Architecture Center in Copenhagen

Böcker, kafé & utställning inom dansk arkitektur

På DAC, Dansk Arkitektur Center, kan du ta en paus på deras kafé, titta på en utställning eller köpa böcker om arkitektur i deras bokhandel.
Mer info: DAC Hemsida

Turning Torso in Malmo Sweden

Turning Torso, Malmö

Om du inte har varit och tittat på Turning Torso i Malmö, så passa på om du har vägarna förbi till Köpenhamn. Byggnaden är 190 meter hög och därmed den högsta byggnaden i norr. Byggnaden är designad och konstruerad av den spanska arkitekten Santiago Calatrava. Om du är i Köpenhamn och vill titta på Turning Torso, så är det enkelt. Ta bara Öresundståget via Öresundsbron.

Nyhavn Copenhagen

Restauranger längs kanalen i Nyhavn

Populär plats i Köpenhamn med flera restauranger där du kan äta eller bara koppla av med en öl i solen. Du kan också ta en tur på Köpenhamns kanaler med båt från Nyhavn.

Metro Copenhagen

Obegränsat resande med metro, tåg & buss

Med ett City Pass, kan du åka så mycket du vill med metro, buss eller tåg i centrala Köpenhamn samt till och från Köpenhamns flyplats, Kastrup. City Pass gäller i 24 eller 72 timmar. City Pass går att köpa i biljettmaskiner i anslutning till alla metrostationer. Men du kan också köpa City Pass via nätet för leverans till mobiltelefonen.
Mer info: Hemsida Metro Köpenhamn

Nyhavn Copenhagen

Ny energi

Ta en paus och smaka de goda danska wienerbröden! Köp med från ett bageri eller butik och sätt dig på en vacker plats och njut. Ger garanterat ny energi till din promenad.